Jdi na obsah Jdi na menu
 


BloodRayne

24. 1. 2008
 Blood Rayne

 Jak víme BloodRayne je Pc hra,ale ta je ve fimovém podání.

Obrazek


 Blood Rayne

Staňte se upírskou kráskou Rayne a bojujte v nové 3D akci proti nacistům, kteří experimentují s mytickými relikviemi. Ale varujeme vás - krve poteče více než na jatkách. Je to zkrátka masakr okořeněný o Matrix efekty.

Obrazek Lednová demoverze krvavé řeže příjemně překvapila, březnové odložení zvýšilo očekávaní a květen přináší rozuzlení – je to masakr. Lidé z Terminal Reality si dobře spočítali, že mezi hráčským publikem - osazené především muži – frčí správně tvarované ženské hrdinky, upíři a nacisté. Nacisté sice, pravda, přímo nelákají, ale dráždí svým přístupem k mystice, což je pro herní tvůrce celkem vděčný námět. Do koktejlu si přimíchejme hektolitry krve spojenéObrazek s šílenou možností odsekávat nepřátelům ruce, nohy, hlavu či přímého rozřezání na kusy. Někteří se po zemi chvíli plazí, z jiných i po smrti ještě stříká krev. To vše s režimem zpomaleného módu, tzv. "bullet time" známém z filmu Matrix, eventuálně slušné akcičky Max Payne. Účelové? Určitě. Blbost? Záleží na vkusu. Z čistě herního hlediska se jedná o klasickou akci vesměs prostou logických hádanek, byť pár chytáků se ve hře objeví, přičemž coby hnací motor poslouží příběh plný tajemství.

Blood Rayne 2

BloodRayne je dhampírka, která se zrodila z nepřirozeného spojení upíra a člověka. Rayne, jež je obdařena upíří silou, ale zároveň prokleta neuhasitelnou touhou po krviObrazek a světloplachostí, čeká v této hře její dosud nejtěžší bitva. Když jsme roku 1935 viděli BloodRayne naposledy, připojila se k silám tajemného Brimstoneského Společenství, po jejímž boku se snažila překazit nacistické plány na ovládnutí světa. Její otec Kagan, vlivný nacistický kolaborant, zemřel při nehodě na sklonku války. Rayne, která tak byla ochuzena Obrazeko možnost zabít Kagana sama, strávila posledních šedesát let pátráním po jeho mnohých potomcích a jejich likvidací. Ti se však spojili dohromady a vytvořili Kaganův kult, jehož cílem bylo oživit Kaganův sen o nadvládě upírů nad celým světem, kde by lidé byli pouhou lovnou zvěří pro krvežíznivé dravce. BoodRaynini podlí sourozenci vytvořili Rubáš, tajemnou látku, po jejímž vypuštění do vzduchu by přestaly být sluneční paprsky upírům nebezpečné a celý svět by se ponořil do všeobjímající noční můry. Mezi nic netušícím lidstvem a hrozivým upířím úsvitem teď stojí jen ona – BloodRayne


Blood Rayne
Filmík

Musím říct, že podle některých názorů, byl film velmi špatný, natož HRA je velmi velmi dobrá

ObrazekBylo nebylo, lépe by bylo, kdyby nebylo. Jak už to tak chodí, tak jsou pro nás upíři ztělesněním zla a postavit se jim musí ryze geneticky normální lidský hrdin(k)a. Ovšem to jsme se ocitli na začátku století dvacátého a ne jednadvacátého. Všem už je jasné, že upíří přednosti jsou velkým oříškem pro obyčejného smrtelníka po vzoru Van Helsiga, proto se všichni - včetně filmových scénáristů, producentů a režisérů - shodli na tom, že je potřeba stvořit hybrida mezi vampýrem a člověkem a postavit ho na stranu dobra.

Na začátku byla - podle všeho - celkem úspěšná počítačová hra o kříženkyni, mezi výše uvedenými entitami, s tvrdě znějícím jménem Rayne. Hra v roce 2002 přinesla mnoho zajímavého a rozhodně zaujala svým umístěním do nacistického prostředí. Ale to by ji nesměl hrát jeden odhodlaný režisér. Jmenoval se Uwe Boll (Alone in the Dark nebo House of the Dead), že nemusím pokračovat? Scénáře se ujala celkem pohledná Guinevere Turner (American Psycho) a ta bezesporu hru ani nehrála. Pak už stačilo zaplatit několik zvučných jmen hereckých celebrit (Kristanna Loken, Michelle Rodriguez, Matthew Davis, Ben Kingsley, Michael Madsen, Billy Zane a další), z čehož vyplývá, že z produkčních nákladů 25 miliónů příliš nezbylo (a to je zde položka Establishment marketing costs za 22 melounů - dolarů samozřejmě). Celkový výsledek stojí za to - to nemohu říct.Obrazek

Z oblíbené hry tak nezůstalo skoro nic. To skoro znamená zdánlivá podobnost postavy hlavní hrdinky se sexy (přesto stárnoucí) Kristannou Loken (Terminátor 3), podivné meče a upírská tématika. Pak už se Uwe rozjel na plné obrátky. Jako divák totiž čekáte a čekáte. Děj začíná kdesi v hloubi neznámého středověku, kde se ještě nenaučili hrát shakespearovská dramata, možná to ani nebylo možné, kvůli bezbarvým a nudným charakterům. Chudák Rayne vystupuje jako atrakce potulných komediantů, naštěstí pro ni se však jeden z nich rozhodne, v notně podroušeném stavu, o bližší seznámení s jejími vnady a jeho lidská krev hrdince dodá síly. Film funguje stejně a vysává z diváka, s odkapávajícími sekundami, sílu, trpělivost a pozornost.

Rayne prchá a zabíjí, aby zjistila, společně s diváky, že je pronásledována a má nejspíš vyšší poslání (získat ošklivé protetické oko). Umělá krev teče proudem, ale vzrušení z nechutných scén podemílají mdlé efekty a poněkud směšně vypadající výstřiky životodárné tekutiny (není to pivo). Scéna střídá scénu a s vypětím posledního zbytku sil se snažíte sledovat nejasnou stopu příběhu, směřujícího do věčného zatracení. Pan Boll se nemusí stydět, z mrzkého rozpočtu dokázal vytěžit 94 minut filmu s rádoby upírskou tématikou a občas zaperlit scénami, které odstraní poslední zbytky pozornosti - to v záběrech, při kterých vám na mysli vytanou vzpomínky na jiné filmy, jiné techniky a krásnější lidi.



  

Druhý film
Přes hrůznou kritiku je již připravováno také filmové pokračování Bloodrayne 2: Deliverance. Hlavní roli si tentokrát střihne (pro změnu) další norkoamerická herečka Natassia Malthe (nar. 19.1.1974). Distribuce je (asi pro jistotu) plánována rovnou přes nosiče, v kině film tedy neuvidíme. Díky bohu!

ObrazekV něm se podíváme na divoký západ, kde Rayne bude opět... a teď se podržte ... vraždit upíry (jak překvapivé). Nějakým dílem osudu se dostane do městečka s názvem Deliverance, kde jí nečeká jen horda nepřátel, ale vrchní zlý upír Billy The Kid (Zack Ward). Prostě nic nového pod sluncem (upírům se omlouvám pod měsícem). Již teď se hovoří i o třetím díle, tam by se Rayne měla konečně postavit i nacistům (jako v prvním dílu herní série). Která norkoameričanka bude v hlavní roli tam, však zatím jasné není...

Sex prodává, to bez pochyby, takže i Rayne jako každá správná virtuální kráska musí mít na nějaké herní výstavě a akci svoji dvojnici. Na Youtube.com můžete několik videí z castingů na hlavní dhampírskou upírku. Která z nich je vaše favoritka?

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hofman

rene,16. 10. 2010 17:40

rene hofmanGF

kjkjrsjthgerherherh

huoho,7. 7. 2008 12:09

jj mrteee blog

chvála

aja,14. 2. 2008 18:19

fakt hustý blog. :)